Back to top
Historia

Om Falco

Hem Om Falco Historia

Historia

Falco bildades den 15 september 1951. Grundaren, F. Friesacher, farfar den nuvarande ägaren, började med att tillverka transportmedel, som skottkärror för sten och betong och vagnar för grus och tjära. I mitten av 50-talet påbörjades tillverkning cykelställ och bodar som resulterat i kärnan i Falcos nuvarande verksamhet: ett komplett utbud av utemöbler för byggnader, gator, parker och urbana miljöer. Redan från början växte verksamheten kraftigt. De första förfrågningarna och beställningarna mottogs också från utlandet vilket resulterade i etablering av säljkontor i Europa, den första Falco GmbH i Tyskland och därefter utsågs säljföreträdare i övriga Europa. Det 35.600 kvadratmeter stora tillverkning- och affärskomplexet vid huvudkontoret utvecklas kontinuerligt och huserar nu de avancerade produktions- och lagerlokalerna. Produktionens sortimentet omfattar nu runt 20.000 produkter. 

Falco tillverkar högkvalitativa system för cykelparkering och gatumöbler. Falcos cykeltak, skärmtak och cykelgarage kan användas för många olika ändamål som tex cykelförvaring, rökskydd, busshållplatser och carports. Designen gör att Falcos system kan både i stil och form användas i alla urbana landskap, inklusive städer, skolor och parker. Den modulära uppbyggnaden av Falco gatumöbler, cykelparkeringar och cykelgarage möjliggör att de kan passa in i de flesta system och miljöer. 

Vi har också vårt egna CAD-team som gör specialbeställningar möjliga. Med denna produktportfölj anses Falco ha en ledande position inom gatumöbler och cykelparkering i de flesta europeiska länder.

Kundservice och teknisk support

Ring eller maila oss för snabb offerering och hjälp i projekteringsfrågor:

08 750 80 15 info@modulkonstruktion.se

Modulkonstruktion AB
Vikdalsvägen 50
131 28 Nacka Strand