Back to top

Nyheter

Hem Nyheter Nyheter Unik Falco cykelparkering i Stockholm

Unik Falco cykelparkering i Stockholm
Unik Falco cykelparkering i Stockholm
Nyheter 9 nov 2012

Den 9 juli öppnades Stockholms första cykel parkeringsgarage i Älvsjö, strax söder om centrala Stockholm. Det finns plats för 390 cyklar och parkering är gratis. Falco har levererat FalcoLevelPros, Sheffield cykelställ och FalcoTriangles till projektet.


\"Vi vill att fler ska cykla och åka kollektivt. Det bör därför vara enkelt och bekvämt att pendla med cykel. Stockholms första cykel parkeringsgarage här i Älvsjö är idealiskt beläget med pendeltåg och buss station nära genom\", säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton när hon parkerade den första cykeln i garaget.

Bakgrund till cykelparkering

Cykelparkeringsgaraget i Älvsjö är med sina 3 våningar unikt i Sverige. På alla våningar finns 2-våningstsäll - FalcoLevelPro, kompletterat med sheffield cykelställ och FalcoTriangles.

Garaget har övervakningskameror


Cykelbanan från Stockholmsmässan passerar över pendelstågsstationen i Älvsjö och leder direkt in i garaget. På marknivå garaget ligger intill Älvsjö torg och busstationen. Det finns en cykelbana in i byggnaden från denna våning också och det är faktiskt möjligt att cykla hela vägen genom anläggningen.

Älvsjö resecentrum kommer att vara klar i början av oktober och har då en ny busstation med en ny stationshall och integrerad cykel parkeringsgarage. Ytterligare en inglasad cykelbana leder direkt till tågstationen som öppnas i slutet av 2012.

Foto: Anna-Lena Mattsson

Kundservice och teknisk support

Ring eller maila oss för snabb offerering och hjälp i projekteringsfrågor:

08 750 80 15 info@modulkonstruktion.se

Modulkonstruktion AB
Vikdalsvägen 50
131 28 Nacka Strand